23948sdkhjf

Klimatsmarta och nedbrytbarta material på Scanpack

BASF, leverantör och utvecklingspartner för förpackningsmaterial, var på plats under Scanpack för att bland annat presentera sin serie ecovio, en komposterbar polymer med biobaserat innehåll.
Efterfrågan på mer hållbara lösningar får allt högre prioritet för företag som är verksamma inom pappers- och förpackningsindustrin, och många lägger allt större fokus på att ersätta fossila polymerer med biopolymerer.

Kemiföretaget har en bred palett av såväl bioplaster som bionedbrytbara plaster. All produktion av dessa sker vid företagets anläggning i tyska Ludwigshafen.

Senast i raden av nytillkomna material i produktserien ecovia, är ecovio IS, en stärkelsebaserad polymer och ett alternativ till fossil EPS. Materialet innehåller upp till 80 procent förnybar råvara och kan processas såväl via formsprutning, formblåsning och filmextrudering.

Pia Dahlin, försäljnings- och marknadschef för affärsområde Bionedbrytbara polymerer, Region norra Europa, säger att biomaterial är ett nischområde för Basf som växer.

-Under årets första sex månader sålde vi mer av den varan än för hela året i fjol, säger Pia Dahlin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063