23948sdkhjf

Industri 4.0 - öppnar möjligheter för plastindustrin

I likhet med flera andra maskintillverkande företag visade KraussMaffei Group en rad intelligenta lösningar under samlingsnamnet "Plast 4.0" när Fakuma arrangerades i mitten av oktober.
-Som vi ser det, är de viktigaste kraven för företag som processar plast, under genomförandet av Industri 4.0, produktionseffektivitet, flexibilitet, automation, tillgänglighet och kvalitet, sa Hans Ulrich Golz, vd för affärsområde Formsprutningsmaskiner inom KraussMaffei koncernen på Fakuma mässan.

-För oss är Industri 4.0 är ett långsiktigt projekt. Vårt mål är att utveckla intelligenta lösningar som gör livet enklare för våra kunder. Lösningar som gör det möjligt för processer att hanteras som de inte kunde i det förflutna, skriver Plastics Today.

Koncernens Plast 4,0 lösningar kan delas in i tre kategorier: intelligenta maskiner, Integrerad produktion och Interaktiva tjänster.

Utvecklingen av det framtida värddatorgränssnittet Euromap 77 utgör en viktig milstolpe i den integrerade produktionsarenan. Såväl KraussMaffei som Netstal sitter båda med i Euromap-kommittén.

I framtiden kommer detta gränssnitt att göra det möjligt att överföra produktionsdata till en central värddator i realtid. Den nya dataöverföringsprotokollet OPC UA, ligger till grund för de nya kommunikationsgränssnitt, vilka redan genomförts vid Netstal och KraussMaffei. /Plastics Today
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078