23948sdkhjf

Nya POM-kvaliteter presenterades på Fakuma

På Fakuma 2015 presenterade Korea Engineering Plastics Co nya kvaliteter av sampolymerer med polyacetal.
Bland annat nya slagmodifierade POM-kvaliteter som kombinerar välbalanserade mekaniska egenskaper med förstärkning längs svetsar. De båda nya kvaliteterna kännetecknas främst av deras styvhet.

Andra nyheter är superhärdade POM-kvaliteter som erbjuder hög slagseghet och höga Shore-värden och som bidrar till att överbrygga klyftan mellan POM och termoplastiska elastomerer (TPE), till vilka de kan vara ett värdefullt alternativ. Typiska användningsområden är komponenter som kräver slagseghet och robusthet som fästanordningar, spännen, transportsystem, fjäderelement och tätningar.

Ytterligare en nyhet var en kvalitet som innehåller speciella tillsatser av olja som är enhetligt och fint dispergerad i polymermatrisen. Det resulterar i betydligt bättre friktion och nötningsmotstånd än konventionella kvaliteter av POM.

Typiska användningsområden är maskiner med komponenter som kan användas utan extern smörjning även under tung belastning, som exempelvis plasttransportkedjor för livsmedelsindustrin, där externa smörjmedel är inte tillåtet av hygieniska skäl. Ytterligare fördelar är potentiellt lägre energiförbrukning och längre underhållsintervall i drift än i konventionella system.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156