23948sdkhjf

Cykelramar förstärkta med nytt kolfibermaterial

Berria Bike introducerade nya cyklar för 2016 under Unibike utställning i Madrid i september.
Företaget TeXtreme har hjälpt Berria med ramar för deras översta marknadssegment och med hjälp av FEM-analyser, optimering och produktionssupport säkerställt att ramarna fått önskad prestanda

-Vi är mycket glada över att använda TeXtremes kolfiberväv i dessa högpresterande ramar. Vi inledde ett partnerskap med dem för att ta produktionen till nästa nivå, säger David Vitoria, FoU-chef på Berria Bike.

Det nya materialet är ett av nästa generations kolfibermaterial i cykelindustrin, som bidrar till att uppnå ultralätta och högpresterande produkter. Teknik som bygger på TeXtreme uppges uppnå bättre egenskaper på vikt, styvhet, styrka, etc. jämfört med där annat kolfibermaterial använts.

Det som är nytt är själva tillverkningssättet där kolfibrerna sprids och vävs i en speciell teknik som kallas ”Spread tows fabrique”.

Vid sidan av cykelindustrin används materialet även inom exempelvis Formel 1, Americas Cup, skaften på golfklubbor, surfbrädor, tennisracketar, roddbåtar, skidor såväl som i olika industriella och avancerade rymdtillämpningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093