23948sdkhjf

Personal får gå när Bewi rationaliserar

Cellplasttillverkaren Bewi drar ner på personalstyrkan vid fabriken i Värnamo och stänger ner en enhet i Danmark för att få vinst i verksamheten.
Bewi ska omstrukturera sin verksamhet. Följden blir att Värnamofabriken minimerar personalstyrkan rejält vilket innebär att dussinet anställda blir utan jobb, skriver Värnamo nyheter.

För ett några år sedan sålde SCA divisionen Packaging till brittiska DS Smith, och ifjol avyttrades cellplastfabriken i Värnamo med cirka 50 anställda till den norsk-finska koncernen BWI Group.

Vid bokslutet för 2014 visade koncernen en förlust på drygt 24 miljoner kronor, något som koncernen nu arbetar med att kunna vända till vinstresultat.

Som en av flera aktiviteter för att vända skutan på rätt köl igen har dussinet personer varslats vid Värnamofabriken. Några är redan uppsagda.

— Vi effektiviserar och ska inte göra dubbelt. Vi har reducerat i Värnamo och utnyttjar vår produktionskapacitet på rätt sätt, säger Göran Wikström, styrelseordförande för koncernen till tidningen.

Inom kort kommer koncernen dessutom att stänga en av bolagets fabriker i Danmark.

— I slutet av november kan vi berätta mer om omstruktureringen, och då även om framtiden för enheten i Värnamo, säger koncernchef Christian Bekken.

Efter de åtgärder som redan tagits ser dock koncernledningen att ekonomin går åt rätt håll. Inga marknadsandelar har förlorats, kostnaderna har minskats och vinsten förbättrats, skriver Värnamo nyheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062