23948sdkhjf

Svenska Leanpriset 2015 gick till Nolato MediTech

Nolato Meditech i Hörby och Lomma, var ett av sex svenska företag som  gick vidare som finalist till årets upplaga av Svenska Leanpriset, och till sist fick företaget även den stora äran.
På fyra år har de båda produktionsenheterna genomfört 3600 förbättringar i verksamheten, höjt produktiviteten med 50 procent och minskat både antalet kundklagomål och kassationen med med över 60 procent, skriver företaget i ett pressmeddelande.

- Vi är otroligt glada och stolta över att ha vunnit Svenska Leanpriset 2015. Vår satsning på Lean, eller Medical Excellence som vi kallar vårt produktionssystem, har i alla högsta grad bidragit till vår utveckling och starka tillväxt de senaste åren, säger företagets vd Johan Iveberg.

I juryns motivering går det bland annat att läsa att: “Nolato MediTech har en tydlig vision, att bli världsledande genom att skapa en verksamhet i världsklass. Deras produktionssystem med bas i värderingarna är deras ramverk för att utveckla verksamheten, i starkt samarbete med både kunder och leverantörer. Kulturbyggandet och förbättringsarbetet utvecklas vidare med hjälp av ledar- och medarbetardagar med kreativitet som ledord i lärandet”.

Leanarbetet har även inneburit stora förbättringar för de båda produktionsenheternas medarbetarna. Antalet olyckor har minskat och inga allvarliga har inträffat under de senaste fyra åren.

- Hos oss vet alla medarbetare numera att de har två jobb, menar Johan Iveberg. Dels sin tjänst och dels att utveckla sitt befintliga arbete. Det har inneburit att förbättringsarbetet numera är en del av den dagliga verksamheten för samtliga medarbetare. /Nolato MediTech

Läs även.... http://www.plastnet.se/alla/plastforetag-en-av-sex-finalister-till-leanpris/
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062