23948sdkhjf

Grönt ljus för Scanfills satsning på biomaterial

Scanfill AB, helägt dotterbolag till Polykemi AB, lanserar nu sina bioprodukter. De har under en längre tid arbetat för att hitta en biolösning där de går från 50 till 100 procent miljövänligt.
Men, de fortsätter också med att även producera material där hälften består av mineraler och hälften av oljebaserad råvara.

-Vi har hela tiden velat gå hela vägen och nu är vi där! Vi använder oss av mineraler och polymerdelen utgörs av polyeten ifrån växtriket. Vi har redan slutkunder som inom en mycket snar framtid kommer att lansera sin produkt med vårt Scanfill biomaterial, säger Oscar Hugusson, försäljningschef på Scanfill AB.

-Vi har fått många frågor kring möjligheten att utveckla ett 100 procentigt oljefritt material. Med tanke på vår erfarenhet inom Scanfill, där vi tagit fram material bestående av 50% mineralbaserat material, gick utvecklingsarbetet till ett helt oljefritt material snabbare än kanske förväntat , berättar utvecklingschef Karl Banke.

Polymerdelen är ersatt av polyeten från växtriket och tillsammans med deras mineraldel får de en produkt som ska vara klimatneutral när det gäller koldioxidutsläpp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062