23948sdkhjf

Paxymer finalist i Launch Nordic Innovator 2015  

Varje år utser innovationsplattformen LAUNCH Nordic - en organisation som arbetar med utmaningar inom hållbarhet, tio företag att tävla om äran att bli årets innovatör.
I år har närmare 100 innovationer från 35 länder lämnats in. Innovationer i form av idéer och lösningar som besvarar frågan om hur vi genom nya typer av material, eller alternativa sätt att använda kända material - avsevärt kan öka hållbarheten i produktion, tillverkning och återvinning, skriver skriver Paxymer AB i ett pressmeddelande.

Paxymers innovation ryms inom området halogenfria flamskyddsmedel och visar på möjligheten att funktionellt ersätta endokrinstörande, persistenta och giftiga halogenerade flamskyddsmedel med mer hållbara alternativ.

Det svenska företaget är ett av tio finalister och kommer att delta vid Launch Nordic Forum, där det kommer att presentera sin innovation Paxymer för en internationell panel av ledare från näringslivet, den akademiska världen, och politiker.

Launch Nordic inryms i Launch - ett strategiskt partnerskap mellan Nike, Nasa och amerikanska staten och USAID, vilket syftar till att påskynda innovationen av hållbara material och hur de görs.

Bakom den nordiska plattformen står företag som Ikea, Novozymes, och Kvadrat, tillsammans med en rad nordiska statliga institutioner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063