23948sdkhjf

Norska Teknologi- och Polymerdagarna en lyckad sammanslagning

Under två dagar samlades över 180 deltagare från hela Norge på högskolan i Gjövik, för att ta del av spännande föredrag, diskussioner och studiebesök. Ett lyckat arrangemang, anser Silje Aschehoug som var en av arrangörerna.
Förr om åren har Teknologidagarna och Polymerdagarna var två skilda konferenser som tävlat om samma deltagare. I år varde de båda arrangörerna att slå samman arrangemanget till ett större och bredare koncept.

-Vi tror att vi har uppnått en stor framgång genom årets partnerskap, säger Aschehoug till Plastforum Norge.

- Det är viktigt för studenter att se ny teknik och få en inblick i vad som händer i branschen i dag. Dessutom är det intressant för eleverna att bekanta sig med aktuella jobb, säger Hans Peder Sveen, ingenjör och anställd på högskolan.

Ett övergripande tema för konferensen var hållbarhet. Deltagarna gavs möjlighet att dels att höra om investeringar i bioplaster, plastkompositer samt träfiberkompositer.

Håkon Rem, divisionschef för digitalisering, Siemens Norge och Odd Myklebust, projektledare SINTEF / NTNU, höll en föreläsning om "Digitalisering av norsk konkurrens" och "Industri 4.0".

Andra föreläsning handlade om "De-Orbiting" rensning i rymden, nya lösningar för ett hållbart vattenbruk, solpaneler av polymera material, omstruktureringar genom företagskluster samt vilka globala utmaningar och trender fram till 2025 som industrin kan tänkas få, inklusive den industriella utvecklingen.

Årets konferens var ett samarbete mellan Plastnett Innlandet, Plastforum Norge och Norsk Komposittforbund. /plastforum.no
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078