23948sdkhjf

Stark medvind för DIAB

Vindkraftsmarknaden har återhämtat från nedgången mellan 2010 och 2012, i Kina såväl som i USA. Laholmsbaserade företaget Diab har tydligt märkt av detta, och redovisar ett mycket starkt första halvår 2015.
I ett pressmeddelande skriver företaget att det efter ett starkt första kvartal, fortsätter att vara framgångsrikt inom samtliga marknadssegment.

Kompositmaterialtillverkarens sandwich-kompositmaterial används i en mängd olika tillämpningar. Ett viktigt område är vindturbinblad. Andra viktiga segment är Marin, Aerospace, transport och industri, där dessa används för att tillverka delar till båtar, flygplan, tåg och bussar samt för husbyggande.

Justerat för valutaeffekter har koncernen ökat sin omsättning med 22 procent under första halvåret. Resultatet (EBITA) visar på en ökning med 1,4 procent jämfört med samma period ifjol.

-En stor del av framgången beror på det omfattande arbete vi har gjort inom företaget, säger Lennart Hagelqvist, vd för DIAB Group.

-Det är fantastiskt att se att Diabs fortsatt stark efter den tuffa omstruktureringsarbete som påbörjades under 2012, säger Susanna Campbell, vd för ägaren Ratos. /Diab Group
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173