23948sdkhjf

Framgångsrikt BioHub-program avslutas

Roquette, världens femte största stärkelseproducent, betonar de industriella och kommersiella framgångarna från BioHub-programmet och tillkännager nu dess avslutning. Under hela det här programmet har Roquette och dess partners utvecklat innovativa lösningar för högpresterande plaster och specialkemimarknaden.
Programmet lanserades 2006 och har i huvudsak varit inriktad på genombrottsprojekt. BioHub-programmet har initierat många industriella utvecklingar såsom isosorbider och syra för framställning av högpresterande plaster och isosorbider som använts som mjukgörare. Tack vare alla nya innovationer och lösningar finns nu nya innovativa material på marknaden, menar Roquette. För att få det här programmet framgångsrikt involverade Roquette såväl publika som privata partners; några av dem har varit Arkema, DSM, BASF, Solvay, Tergal Fibres, Sidel, Eurovia/Vinci, Metabolic Expplorer, INSA Lyon och Rouen, IMMCL Lille och Rice University i USA.

Bland annat har BioHub-programmet lett till utvecklandet av PolySorb isosorbid - som möjliggör polymerer som förses med exceptionella egenskaper, i synnerhet en ökad värmebeständighet och utmärkt transparens och UV-motstånd.

Roquette investerade sedan i och nyinvigde i början av året en produktionsenhet med kapacitet på tillverkning av isosorbid på 20 000 ton per år. Företaget är nu världsledande på isosorbider för plast- och specialkemikaliemarknaden.

- Programmet, som lanserades 2006, var det första programmet på europeisk nivå som backats upp av Bpifrance och som givit nya biobaserade lösningar för bil-, bygg- och förpackningsmarknaden. De framsteg som gjorts bekräftar ännu en gång Gruppens beslutsamhet att etablera viktiga relationer med våra kunder, säger Christophe Rupp Dahlem, Vice President R&D inom Roquette.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078