23948sdkhjf

Sverige bjuder in till kemikaliekonferens

Den 20 oktober ska en konferens hållas för att uppmärksamma den så kallade Reach-lagstiftningen. Konferensen äger rum i Bryssel och Sverige bjuder tillsammans med sju andra länder och Norge in berörda aktörer att deltaga.
Det har snart gått tio år sedan den första Reach-förordningen träde i kraft. tanken var att den skulle generera tillräcklig kunskap om olika ämnens farlighet och leda till en successiv utfasning av särskilt farliga kemikalier.

På konferensen "Reach and Beyond - Challenges and Possible Options for Improvements" kommer deltagarna att få analysera vad som fungerar bra och mindre bra med Reach, samt ta fram rekommendationer för hur förordningen bör utvecklas i framtiden.

Konferensen är ett resultat av det upprop - "Reach Up" - som initierades av Sveriges klimat- och miljöminister Åsa Romson och miljöministrar från sju andra länder under hösten 2014.

I ett brev till de berörda EU-kommissionärerna uppmanade miljöministrarna bland annat till en skärpt reglering av farliga ämnen i varor, liksom att utveckla lagstiftningen att också fånga upp riskerna med hormonstörande ämnen och nanomaterial.

På regeringens webbplats finns konferensprogrammet för intresserade.

Illustration: Miljö & Energidepartementet
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11