23948sdkhjf

Plastfabrik i drift på Scanpack

Wemo Automation AB och Green & Co gör en gemensam satsning på årets Scanpack. Konceptet kallar de Automation Factory 4.0.
Företagen som har sina montrar bredvid varandra kommer att visa en komplett plastfabrik där de tillverkar detaljer till plastförpackningar.

Wemo visar ett hanteringssystem för frammatning av lådor samt palletering av fyllda lådor på pall.

Green & Co som är generalagent för den tyska maskintillverkaren Ferromatik Milacron har formsprutmaskinen F160 på plats för tillverkning av plastlock med IML-etikett. Företaget har även utrustat maskinen med automatisk materialtillförsel via sin agentur från Motan/Colotronic samt temperering från Deltatherm.

Wemo har i sin tur utrustat formsprutningsmaskinen med en höghastighetsrobot som laddar och lägger in etiketter i verktyget för att sedan plocka ur dem och mönsterlägga de färdiga detaljerna i kartonger.

Kartongerna försluts, tejpas och transporteras sedan vidare till en annan robot som mönsterlägger dem på pall.

Konceptet kallas Automation factory 4.0 och baseras på Industry 4.0 konceptet vilket kan sammankopplas mot externa produktionssystem för en helt transparent kontroll och uppföljning.

Både formsprutmaskinen och robotarna är förberedda med kommunikation mot det framtida gränssnitten via OPC/UA interface. /Wemo
En Ferromatik F160 med Wemos höghastighetsrobot för IML-förpackningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079