23948sdkhjf

Perstorp utlyser innovationsutmaning

Perstorp AB söker hjälp med att identifiera och lösa framtida utmaning i denna ständigt föränderliga värld och lanserade därför en tävling den 1 september.
Målet är att via så kallad “crowdsourcing” få hjälp att samarbeta med visionära och tekniskt sinnade människor från hela världen, studenter som proffs, för att scanna horisonten gällande potentiella problem, och komma med kreativa idéer för att ta itu med dem, skriver företaget i ett pressmeddelande.

-Vi är glada att detta framåtblickande, tillvägagångssätt ger oss möjlighet att utnyttja nya och fräscha idéer genom att engagera direkt med marknaden mot vilken vi strävar efter att utnyttja användningen av avancerade biologiskt nedbrytbara termoplaster som en hållbar problemlösning material, säger Eric Appelman, vd för Innovation vid Perstorp.

Förutsättningar för tävlingen är att identifiera en utmaning som man tror skulle kunna uppstå under de kommande 40 åren och därefter bygga en lösning med hjälp av Perstorps kaprolakton termoplast Capa. Deltagarna kan delta individuellt eller i lag om två.

Finalisterna tillkännages i december. Juryn utser därefter en vinnare i april. Priset är möjlighet att presentera sitt vinnande bidrag på K-mässan i oktober 2016 i Düsseldorf, Tyskland. Dessutom får vinnaren en personlig mentor från Perstorp under ett år samt en prissumma på 40.000 kronor. /Perstorp
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094