23948sdkhjf

Enad lansering av förnybar kaprolaktonsampolymer för smältlim

Tillsammans har Perstorp AB och Corbion utvecklat en ny laktid kaprolaktonsampolymer med 80 procent förnybart innehåll.
Produkten ska ingå i Perstorps portfölj av Capa Laktider. I ett pressmeddelande skriver de båda företagen att det nya materialet är det första i en serie av innovationer mot limindustrin.

Laktid kaprolaktonsampolymeren har ett förnyelsebart innehåll till mer än 80 procent och är helt komposter. Detta gör det möjligt för tillverkare av adhesiver att med ny teknik förbättra livsmedelssäkerheten i förpackningar och samtidigt möta den växande efterfrågan på mer hållbara produkter.

Den nya produkten förväntas vara kommersiellt tillgängliga under det sista kvartalet i år och marknadsföras av Corbion.

-Det nya materialet utgör kulmen på två års gemensamt utvecklingsarbete med Perstorp. Det kommer att skapa en stark teknisk plattform för utveckling av polymerer som ger ett reellt alternativ till traditionella material som EVA (etylenvinylacetat) och mPE (metallocenkatalyserade polyeten) för limindustrin, säger Marco Bootz, senior vice vd för Corbion Biochemicals.

-Genom detta partnerskap ger vi limtillverkare en konkurrensfördel genom säkra innovativa material som levererar hög prestanda med en minskad miljöpåverkan, säger Håkan Björnberg, vice vd för Perstorp Innovation. Vi förväntar oss att denna innovation att vara den första av många. /Perstorp, Corbion
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079