23948sdkhjf

Första medicintekniska labbet för Evonik

Evonik Industries har invigt sin första laboratorium för tillämpad teknik för medicintekniska produkter.
Anläggningen ska ge stöd till medicinska hårdvarutillverkare som använder Evonik polymerer i sina projekt. Labbet ligger i Shanghai, Kina.

Verksamheten kommer att arbeta med att välja lämpliga material för rätt applikation, karaktärisera produktionsprocessförhållanden för formsprutning och extrudering samt arbeta med design, uppskaling av processer och slutligen produktion av tekniska prototyper och prover för genomförandestudier, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Företaget planerar redan att upprätta liknande laboratorier för medicintekniska produkter för andra regioner. Först på tur står Darmstadt, Tyskland, som kommer att betjäna den europeiska marknaden.

I sin portfölj av material har Evonik bland annat biologiskt nedbrytbara polymerer, Resomer och Resomer Select, som bland annat kan användas för ortopediska skruvar och plattor. Implantat konstruerade med Resomer absorbera utan ett spår i kroppen under sex månader till två år, vilket eliminerar behovet av sekundär operation för att avlägsna enheterna. /Plastics News
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062