23948sdkhjf

KB Components invigde toppmodern fabrik i Örkelljunga

Koncernens ägare BrA Invest AB har investerat 70 miljoner kronor i en toppmodern fabrikshall i skånska Örkelljunga med plats för tre tunga formsprutningsmaskiner, tillhörande robotar och ovanliggande conveyorsystem.
-Det är med glädje och stolthet som vi inviger vår nya fabrik. Vi tackar ägaren som tänker långsiktigt är engagerad och har en förståelse för den bransch vi verkar i, sa Robert Ramnér vd och koncernchef för KB Components.

Vid sidan av en specialbyggd helelektrisk Engelmaskin på 2300 ton försedd med femmaxlig porttalrobot från Wittmann Battenfeld har KD Feddersen Norden, Plamex, Mafa, LB Tekniklyft levererat sidoutrustning.

Maskincellen, i vilken företaget kommer att producera större produkter mot fordons- och lastvagnssidan, går igång med förserier under 2016 och kommer att köra på fulltakt 2018

Under 2016 kommer ytterligare en formsprutningsmaskin på 2700 ton att stå på plats. Även den levererad av Engel, säger Stefan Andersson.

-I den nya fabriken kommer vi att producera stora detaljer mot både tung och lätt fordonsindustri, säger Robert Ramnér och tillägger att företaget även startat en fabrik i egen regi i kinesiska Wuxi på 4000 kvadratmeter, vilken kommer att tas i produktion i slutet av året. Fabriken kommer att utgöras av formsprutningsmaskiner från 100 till 500 ton.

Läs artikeln sin helhet i nästa nummer av Plastforum som kommer ut den 15 september.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063