23948sdkhjf

Nynas öppnar lab för häftämnen och polymerblandningar

För att bidra till att förbättra sin kompetens och resurser inom produktutveckling har Nynas öppnat ett Adhesive Lab i Nynäshamn.
Den nya anläggningen kommer att göra det möjligt för Nynas att utveckla nya produkter snabbare och arbeta närmare kunderna för att utveckla kundanpassade lösningar, skriver företaget i ett pressmeddelande.

-Det nya labbet ger oss möjlighet att bättre kontrollmetoder och leverera resultat snabbare än vi har framför, säger Marika Rangstedt, chef för teknisk utveckling och marknadsstöds, Nynas.

Laboratoriet ligger på Nynas Technology Centre i Nynäshamn och har en rad testinstrument som polymera laboratorieblandare, en hotmeltlaminator, UV-kammare, digitala hårdhetsmätare, en rheometer med mera.

-Att kunna utveckla kundanpassade produkter tillsammans är en vanlig begäran från våra kunder, men hittills har vi inte haft verktyg för att driva detta vidare, säger Peter Kaali, teknisk koordinator, kemisk industri applikationer, Nynas. Nu kan vi utföra omfattande tester under verkliga driftsförhållanden.

Med det nya laboratoriet kommer företagets erfarenheter och kunskap om limtillämpningar att öka.

-Det här kommer att ge oss en mycket större förståelse för lim, så att vi kan växa till specialister inom området, säger Kaali. Vid utformningen labbet, har vi sett till att vi får det största värdet och mångsidighet från våra resurser, vilket innebär att även om labbet är utformat för lim, är det inte begränsat till detta och vi är kapabla att formulera och testa polymera blandningar också, som termoplastiska elastomerer. "

Med tiden planerar Nynas att investera ytterligare i att utöka sina resurser mot polymera blandningar. /Nynas
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062