23948sdkhjf

Fortsatt tillväxt för plastmarknaden inom EU

En ny studie från tyska forskargruppen Ceresana visar att den europeiska marknaden för plast fortsätter att växa och kommer att göra det på bekostnad av aluminium, plåt och glas.
-Totalt sett nådde den europeiska plastmarknaden en volym på mer än 53 miljoner ton år 2014, säger Oliver Kutsch, vd för Ceresana.

Under de kommande åtta åren räknar forskargruppen att volymerna ska stiga ytterligare med i genomsnitt 2,9 procent per år fram tills 2022.

Rapporten omfattar alla betydande plaster från standardprodukter som polyeten, polypropen och PVC till tekniska plaster, från ABS och fluorplaster till bioplast.

Forskargruppen ser Tyskland som den största tillverkaren av plast i Europa, med en marknadsandel på nästan 24 procent. Näst störst är Belgien, följt av Frankrike, Ryssland, Holland och Spanien.

Förra året var de mest betydande användningsområdena för plast, flexibla förpackningar, styva förpackningar och byggsektorn, vilka sammantaget stod för cirka 70 procent av den totala efterfrågan på plaster i Europa.

De försäljningsmarknader som stack ut mest sett till sina tillväxttal - mer än två procent per år, fanns inom områden som transport, el- och elektronikindustrin, rapporterar Ceresana.

LDPE och LLDPE stod för störst materialandel inom området flexibla förpackningar (53 %), följt av PP och HDPE. Sett till styva förpackningar var det främst PET, PP och HDPE som dominerade.

Inom byggsektorn konsumerades det mer än 5,5 miljoner ton PVC. Inom samma sektor användes även en hel del HDPE, följt av polystyren och EPS. / Ceresana
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094