23948sdkhjf

Additiv tillverkning nytt ben för Wacker Chemie

I sin senaste kvartalsrapport skriver kemikoncernen Wacker Chemie att det har utvecklat en process för att använda silikonmaterial för additiv tillverkning.
Koncernens dotterbolag Wacker Silicones har tillsammans med ingenjörerna vid produktutvecklings- och prototypföretaget Enders Ingenieure GmbH, utvecklade lösningen tredimensionella utskrifter med silikon.

-Fram tills nu har det varit omöjligt att printa elastomerer. Det har inte funnits några lämpliga processer tillgängliga, säger Bernd Pachaly, chef för silikonforskningen vid Wacker Silicones.

Wacker har varit att utveckla sin egen programvara för att styra depostionen av silikonet och dess härdning, vilket sker med UV-ljus.

Resultatet är ett silikonskikt som framöver kommer att kunna printas med 100 gram per timme, även om den utgångshastigheten är betydligt långsammare idag.

Wacker ser bland annat ett antal olika produkter inom den optiska industrin, som nässkydd för glasögon, och i framtiden skräddarsydda kontaktlinser. Innersulor till skor och respiratormasker är andra potentiella applikationer som nämns. /Wacker Chemie
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125