23948sdkhjf

Des-MOLD vill optimera formsprutning via artificiell intelligent

Ett artificiellt intelligensbaserat system, har utvecklat av EU-finansierade forskare för den formsprutande plastindustrin i syfte att öka produktiviteten, sänka ledtiderna, kostnaderna samt minska mängden defekt gods.
I ett pressmeddelande framgår det att omkring 8 000 företag runt om i Europa arbetar med formsprutning av plast. Flera av dessa är små och medelstora företag. Stigande konkurrens från tillväxtmarknader och efterfrågan på mer kundanpassade produkter och mindre serier pressar lönsamheten och livskraften många företag.

-Den europeiska plastbranschen behöver optimera sin produktivitet och samtidigt öka kvalitetsnivåerna. Den behöver även producera en högre mångfald av plastbitar från en större variation av verktyg för att möta de mer kundanpassade och olika behoven från slutanvändare, säger Liceth Rebolledo från Fundació Privada Ascamm i Spanien.

Rebolledo samordnar det EU-finansierade projektet, Des-MOLD, vilket syftar till få företag som arbetar med verktygstillverkning och formsprutning av plast att anta utmaning att genom användning av avancerad artificiell intelligens.

Genom att nyttja tekniken, menar hon att produktiviteten kan öka med upp till 15 procent, till följd av kortare ställtider, färre sekunda varor och lägre energiförbrukning vilket i huvudsak sänker kostnaderna för plastbearbetaren. Tekniken kan användas även vid framställning av ett nya verktyg.

En av de viktigaste nyckelingredienserna med Des-MOLD är att samla och korrelera information gällande tillverkningsprocessens alla variabler i till ett omfattande kunskapsbaserat system med både beräkningsargument och casebaserade resonemang.

Systemet är så utformat att på ett enkelt sätt kan integreras i plastföretagens och verktygsmakarnas befintliga produktionsplattformar.

-I synnerhet de små och medelstora användarna, kommer se fördelar med Des-MOLD. De kommer att öka sin produktivitet och minska sina ställtider med så mycket som 25 procent, säger Rebolledo.

Inledningsvis kommer systemet att valideras tillsammans med två plastbearbetande företag, ett som producerar skor och ett annat som tillverkar fordonskomponenter, men på sikt kommer tekniken att kunna nyttjas av vilket formsprutningsföretag som helst, även med metaller och andra injicerade material. / http://ec.europa.eu/
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094