23948sdkhjf

Ewikon har byggt ut och ökat kapaciteten

Tillverkaren av varmkanalsystem, Ewikon GmbH, har byggt ut sin produktionsyta med 2000 kvadratmeter och investerat i fler maskiner vid huvudkontret i tyska Frankenberg .

Genom den nya lågenergihallen har företaget idag en total produktionsyta på 6000 kvadratmeter att tillgå. Den huvudsakliga anledningen till expansionen var att utöka maskinparken med fler maskiner för tillverkning av stora formplattorna, till följd av en växande efterfrågan på kompletta varma halvor i olika plattstorlekar.



Två nya 5-axliga horisontella fräsbearbetningscentran finns nu tillgängliga för grovbearbetning och slutbehandling av formplattor upp till 1.250 mm. En portal slipmaskin för delar upp till 2.500 mm x 1.500 mm används för att slipa plattorna mellan fräsprocesser.



Att utvidga produktionsutrymmet gav även företaget en möjlighet att ytterligare optimera sin produktionslogistik genom att förändra flödet inom olika tillverkningområden. Samtidigt med logistikförändringen har två hissautomater installerats för att lagra råmaterial och smådelar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125