23948sdkhjf

Stark tillväxt för medicinsk polymermarknad att vänta

Till följd av en växande konsumentmedvetenhet förutspår marknadsundersökningsföretaget Transparency Market Research (TMR) att den globala medicinska polymermarknaden kommer att omsätta 17,13 miljarder dollar (157 miljarder kronor) år 2020.
I rapporten förutspår amerikanska TMR att den globala medicinska polymerermarknaden kommer att växa med en årlig tillväxt på 8,3 procent från 2014 till 2020. 2013 omsatte den gällande marknaden 9,80 miljarder dollar (90 miljarder kronor).

I den nyligen publicerade rapporten skriver marknadsundersökningsföretaget även att faktorer som stigande konsumentmedvetenhet, utvecklingen inom området polymervetenskap, och en snabbt växande global befolkning spelar en viktig roll i tillväxten av den globala medicinska polymerer marknaden.

Efterfrågan på medicinska polymerer har varit och är på uppgång på grund av dess breda användningsområde som ersättning för glas och metall i produktionen av medicinsk utrustning och enheter.

Ett ökat antal behandlingar och en växande geriatrisk befolkningen bidrar också till att efterfrågan på medicinska polymerer kommer att öka.

I sin rapport delar TMR in den globala polymermarknaden på grundval av produkttyper, applikationer och geografier. Biologiskt nedbrytbar plast, medicinska elastomerer, och fiberhartser är de viktigaste typerna av produkter som dominerar marknaden.

2013, stod fiberhartserna för störst andel av den totala marknaden, men marknaden för biologiskt nedbrytbara plaster förväntas öka kraftigt under prognosperioden, inte minst till följd av efterfrågan på biokompatibla material på grund av deras ökande tillämpbarhet i implantat.

Med en marknadsandel på mer än 40 procent, var Nordamerika den största aktören på den medicinska polymermarknaden under 2013, följt av Europa. Trender tyder dock på att efterfrågan på medicinska polymerer kommer att ha en snabb tillväxt i Asien de kommande åren.

Några av de faktorer som kommer att stimulera efterfrågan på medicinska polymerer i Asien och Stillahavsområdet är att stor i Kina och Indien på grund av stränga regler inom sjukvårdsproduktmarknaden.

Forskningsrapporten har lagt sin tonvikt på den växande populariteten av biologiskt nedbrytbara komponenter i medicinska implantat. En utmaning i sammanhanget för den globala marknaden för medicinska polymerer kan dock vara fluktuerande priser på insatsvaror och stränga regleringsåtgärder som införts av flera regeringar. /TMR, wave3.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079