23948sdkhjf

Samriskbolaget formaliserat mellan Sabic och SK 

Sabic och SK Global Chemical, har avslutat förhandlingarna om ett samriskbolag vilket ska vidareutveckla SK:s varumärke Nexlene.
Nexlene är en högpresterande mLLDPE som används för tillverkning av filmer till flexibla livsmedelsförpackningar och bildelar, innerfoder i skor, kabelbeläggningar med mera.

Köpeskillingen för teknik och anläggningen är cirka $ 640 miljoner dollar (5,89 miljarder kronor). Affären var ursprungligen på tal redan i juni förra året.

Samriskbolagets holdingbolag, Sabic SK Nexlene Company (SSNC) har sitt huvudkontor i Singapore. Dess helägda dotterbolag, Korea Nexlene Company (KNC), äger anläggningen i Ulsan, vilken har en årlig kapacitet på 230.000 ton. Parterna har för avsikt att ytterligare utöka kapaciteten genom ytterligare anläggningar globalt.

Anläggningen kommer att producera metallocenbaserad linjär lågdensitets polyeten, POP och POE för att möta de växande behoven inom branscher som flexibla förpackningar, industriell- och jordbruksfilm, fordonsindustri, konsumentprodukter (skor), medicinsk och byggbranschen. /Plastics Today

Läs även...... Sabic och SK formerar samriskbolag
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063