23948sdkhjf

Ulstrup Plast uppköpt av SP-koncernen

Familjen Ulstrup har sålt sitt bolag, Ulstrup Plast A/S, till den danska koncernen SP Group A/S.
Förvärvssumma uppges vara 78 miljoner danska kronor (101 miljoner kronor).

Ulstrup Plast tillverkar formsprutade plastkomponenter och montage framförallt mot sjukvårds-, livsmedels- och jordbruksindustrin.

Företaget har fabriker i danska Lynge och i slovakiska Pobedim. Totalt har företaget 130 anställda. De anställda förväntas inte påverkas av ägarbytet, skriver Lokalavisen i Danmark.

Sören Ulstrup, vd för bolaget kommer att fortsätta på sin post. SP Groups koncernchef Frank Gad blir styrelseordförande i bolaget.

-Det har varit ett stort beslut att sälja, för Ulstrup Plast går bra och kunde ha fortsatt som ett självständigt bolag, men jag är övertygad om att vi kommer att växa ännu starkare som en del av SP-koncernen, säger Sören Ulstrup till lokalavisen.

SP Group bedriver idag tillverkning i Danmark, Polen, Lettland, Slovakien, Kina, USA och Brasilien. Dessutom finns försäljnings- och serviceorganisationer i Holland, Sverige, Tyskland och Kanada.

Efter förvärvet av Ulstrup Plast ha SP-koncernen cirka 1.400 anställda. Omsättningen ligger på cirka 1,3 miljarder danska kronor. /lokalavisen.dk /euroinvesteror.dk
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141