23948sdkhjf

Demats föreläggande mot Messe Frankfurt fastslaget

En tysk domstol backar upp Demat, arrangören bakom mässan Euromold, som lämnat i ett preliminärt föreläggande mot Messe Frankfurt, som lanserar det konkurrerande evenemanget Formnext senare i år.
Domstolen i Frankfurt avslog invändningarna från Messe Frankfurt GmbH och två av dess dotterbolag vilket hindrar Messe Frankfurt från att göra e-postutskick till Euromolds utställare, i strid med personuppgiftslagen.

I ett pressmeddelande säger Demat att "Det preliminära föreläggandet är bara en av flera rättsliga åtgärder som värden för Euromold inleder mot sin tidigare affärspartner Messe Frankfurt. På grund av Messe Frankfurts olagliga beteende, har Demat under tiden också lämnat in ett skadeståndsanspråk mot mässan."

I ett uttalande till tidningen Plastics News Europe skriver Messe Frankfurt att den nya utställningen Formnext inte äventyras till följd av förfarandet som beskrivs av Demat.

Messe Frankfurt arrangerar sin utställning den 17 till 20 november. Euromold 2015 arrangerar sin mässa den 22 till 25 september i Düsseldorf för första gången efter det att mässan arrangerats i Frankfurt de senaste 20 åren.

Enligt Christian Kusulis, jurist på Graf von Westphalen som företrätt Demat i rättstvisten har Messe Frankfurt utnyttjat illegetima metoder för att upprätta en konkurrerande utställning under namnet Formnext, och aggressivt gått till attack mot Euromold.

Enligt Demat började Messe Frankfurt strategiskt skada Demat GmbH under Euromold 2014 i november ifjol, bland annat genom att skicka reklampost till Euromolds utställare för att marknadsföra sin egen konkurrerande utställning Formnext, efter det att ha tillskansat sig utställarnas adresser från sin klient Demat.

Demat hävdar också att Messe Frankfurt kontaktade flera av Euromolds utställare månader innan Euromold 2014 ägde rum gällande en enkät om genomförandet av sin första egna konkurrerande utställningen.

Som svar på Demats uttalande har Messe Frankfurt svarat; "Vi beklagar den utsträckning som tvisten mellan Demat och Messe Frankfurt har blivit offentliga.” /Demat, Plastics News Europe
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062