23948sdkhjf

Rössler mottog stipendium av Sicomp

Stiftelsen Swedish Institute of Composites, SICOMP, instiftade tidigare i år ett stipendium för examensarbete inom området polymera fiberkompositer. Årets stipendiat blev Joraine Rössler.
-En särklassig avhandling med internationellt genomslag som rör utveckling av ett innovativt multifunktionellt materialsystem, skriver juryn i sin framställan.

I sitt examensarbete har Joraine Rössler sökt lösningar för ökad säkerhet för oskyddade trafikanter i en framtida fordonsflotta. Hon har utvecklat ett nytt material och förklarat de dominerande kemiska och fysikaliska mekanismerna samt studerat industrialisering av processen. På detta sätt har hon bidragit avsevärt till ökad förståelse och förmåga till framtida utveckling, skriver juryn vidare.

Stipendiet på 20.000 kronor, är instiftat för att uppmuntra intresset hos studerande och examensarbetare att välja ämnen med tillämpningar inom kompositområdet, genomföra projekt- och examensarbeten inom området och samtidigt främja kontakten mellan de studerande, forskningsinstitut och industri.

Stipendiet vänder sig till studerande vid svenska universitet och tekniska högskolor som genomför examensarbeten inom materialteknik, konstruktionsteknik, design samt tillverknings- och processteknik med tillämpning på polymera kompositer.

Examensarbetet ska vara på civilingenjörs- eller mastersnivå, och vara utfört maximalt ett år före sina ansökningsdag.
från vänster; Jan Martinsson styrelseledamot i stiftelsen för Sicomp, stipendiaten Joraine Rössler samt Hans Hansson vd för Sicomp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078