23948sdkhjf

Svenska Hövding i samarbete med japansk airbagtillverkare

Svenska tillverkaren av cykelhjälmar med inbyggd airbag, Hövding AB, har undertecknat ett strategiskt utvecklings- och produktionsavtal med japanska Nihon Plast, en av de ledande airbagtillverkarna i världen.
Samarbetet med Nihon Plast startar omgående och det är Hövdings ambition att produktionen kan starta under våren 2016.

Nihon Plast har under en längre tid arbetat med förstudier av produktionen av Hövdings produkter. Parallellt har Nihon Plasts designavdelning, i samarbete med Hövding, startat ett utvecklingsarbete kring framtida generationer av Hövdings produkter, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Företaget har ingen egen tillverkning i Sverige. Däremot tillverkas hjälmens lufttäta plastpåse av en svensk producent, som sedan levererar den vidare in i kedjan. I hjälmen ingår en rad plastkomponenter, vilka företaget tillverkar i olika delar av världen.

-Vår nuvarande huvudproducent Alva Sweden AB, syr samman airbagsystemet. Sedan sammanstrålar underkomponenterna hos dem för slutlig montering hos företagets olika fabriker runt om i Europa, säger Fredrik Carling, vd för Hövding till Plastforum.

Företaget redovisade en omsättning på 6,5 miljoner kronor under 2014. Produkterna säljs idag i 15 länder. Dessutom sker online-försäljning via det svenska bolaget. Huvudmarknader är Sverige och Tyskland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063