23948sdkhjf

EU-pengar till Paxymer för grön flamskyddsteknologi

Forskningsprogrammet Horizon 2020 har gett Paxymer AB finansiering för att vidareutveckla företagets halogenfria flamskyddsteknologi, vilken används för polyolefiner.
Företagets halogenfria flamskydd syftar till att erbjuda ett fullt fungerande alternativ till de långlivade bromerade alternativ som fortfarande dominerar marknaden.

-Vi har fått ett bidrag på 500.000 kronor för att genomföra en kort förstudie, säger Amit Paul, vd för Paxymer AB till Plastforum.

Han berättar att ansökan är fördelad på tre faser. När fas 1 är avslutad till hösten 2015, kommer företaget att ansöka om ytterligare medel om mellan 500.000 till 2,5 miljoner euro.

Medlen ska användas för att vidareutveckla och ytterligare förbättra det existerande flamskyddsmedlet och öka effektiviteten, så att ännu bättre materialegenskaper kan uppnås för att ge ökad prestanda och kompatibilitet mot polyolefiner.

-Vi är ett företag som ligger i framkant inom flamskydd. Vår tekniska lösning är flexibel och har stor potential för att eliminera en del av de långlivade kemikalier som används mest i vårt samhälle, säger Amit Paul.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079