23948sdkhjf

Förvärv ger ökad muskelmassa till Addtech

Addtech Life Science har köpt Mediplast AB. Ett förvärv som gör företaget till en av de ledande aktörerna i Norden inom tre tunga segment.
Mediplast AB, moderbolag i Mediplast Group, är en leverantör av medicinteknisk utrustning och förbrukningsvaror. Företagets huvudkontor ligger i Malmö. Egna produktionsanläggningar finns i Danmark, Finland och Italien.

Bolaget har en stark position i de nordiska länderna och marknadsför både egna produkter samt externa starka varumärken inom områdena kirurgi, intensivvård, bröstkorg/neuro, ENT och stomivård.

Räkenskapsåret 2014 redovisade Mediplast-koncernen en omsättning på cirka 465 miljoner kronor. Koncernen har cirka 120 anställda.

För Addtech Life Science är förvärvet av Mediplast är ett viktigt inträde i området medicinsk teknik, och det kommer att ligga till grund för det nybildade affärsområdet Medicinteknik.

Förvärvet väntas träda i kraft i början av juli. Den totala köpeskillingen för förvärvet av Mediplast uppgår till cirka 480 miljoner kronor.

Nu förbereder sig Addtech för en särnotering av affärsområdet Life Science på Nasdaq OMX Stockholm. Ambitionen är att genomföra noteringen under första halvåret av 2016.

Addtech Life Science är idag en av de ledande oberoende leverantörer i Norden på sina marknader. Efter förvärvet av Mediplast kommer företagets omsättning att överstiga 1.500 miljoner kronor. /Addtech
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078