23948sdkhjf

Bygger ut och lanserar burk för lösgodis med nytt snitt

Efter semestern sätter Arkiform Plast AB i Sollentuna spaden i marken. Dagens lokaler på 3600 kvm ska utökas till 6000 kvm.
De nya lokalerna ska inrymma både lager, produktion, personalutrymmen och kontor.

-Vi påbörjar byggnationen efter semestern och räknar med att kunna flytta in till industrisemestern 2016, säger företagets vd Claes Engström till Plastforum.

I samband med expansionen kommer företaget även att investera i en rad nya maskiner. Vilka och hur många vill Engström ännu så länge inte förtälja. Däremot kommer företaget att inhandla en ny laser redan i år.

I dagsläget har företaget två lasermaskiner, tre CNC-styrda fräsar, limrum och ett 20-tal limbockningsstationer.

Målet med de nya och större lokalerna är att ge utrymme för nya projekt samt att effektivisera och rationalisera flödet inom företagets fyra väggar. Ett nytt höglager för materialet kommer också att underlätta detta.

Vid sidan av den produktion som företaget bedriver i huset har Akriform ett sortiment av egna formsprutade produkter, produkter som företaget har utlagda på lego.

-Vi har tagit fram en ny burk för lösgodis som vi har för avsikt att patentera, vilken produkt lanseras efter semestern, säger Claes Engström och berättar att det är en skopmatad burk med ny design.

Arkiform utvecklar och tillverkar produkter och lösningar för butik, nöje, inredning och industri.

Akriforms nya lokaler ska inrymma både lager, produktion, personalutrymmen och kontor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078