23948sdkhjf

Plast ersätter metall efter metallbitar funna i köttfärsen

Martin & Servera byter ut sina transportband av metall med plast efter det att konsumenter hittat metallbitar i sina köttfärsförpackningar levererade av företaget.
Restaurang- och storköksspecialisten Martin & Servera har återkallat mellan 100-150 ton färs samt tärnat och strimlat kött från den egna produktionsanläggning då det finns risk för förekomst av metall i produkterna.

-Detta ska inte hända, säger Martin & Serveras Christina Gezelius, informationschef på Martin & Servera, för Food Supply.

Företeelsen beror på två parallella händelser: Dels att transportbandet i produktionsanläggningen har släppt ifrån sig metallbitar, och dels att anläggningens scanner, vilken normalt ska reagera på förekomst av metall, inte har fungerat korrekt, säger Gezelius.

I slutet av maj började företaget få in reklamationer från folk som hittat metallbitar i köttfärsförpackningar. Rostfria metallbitar på 3-4 centimeter, men vad företaget vet har ingen person kommit till skada av att ha fått i sin något.

Vid sidan av att företaget nu kallat tillbaka 100 till 150 ton färs samt tärnat och strimlat kött från anläggningen, kommer företaget att byta ut produktionsbanden vilka idag är tillverkade av metall, mot nya transportband av plast. Dessutom kommer en ny scanningutrustning installeras.

Livsmedelsgrossisten ser mycket allvarligt på det som har inträffat och har nu, förutom att återkalla produkterna, även beslutat om att tillfälligt stoppa produktionen tills matsäkerhetsrutiner och kvalitetskontroll i anläggningen är granskade.

Plastforum harförsökt att nå Christina Gezelius för en kommentar. /food-supply.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062