23948sdkhjf

Nya plastjobb skapas i Perstorp

Hösten 2014 flyttade Pekå Plast sin verksamhet från skånska Broby till Perstorp. Sedan dess har företaget vuxit till 15 anställda, men resan ska inte sluta där. Målet är att fler arbetstillfällen ska skapas.
Pekå Plast AB är renodlad underleverantör av formsprutat plastgods. Företaget har idag en omsättning på drygt 25 miljoner kronor och sysselsätter 15 personer. Sju av dessa har anställts sedan företaget flyttade till Perstorp.

Men det kommer att bli fler. Målet är en personalstyrka på 50 personer, vilket innebär att företaget kommer att anställa ytterligare 35 personer, men i vilken takt, kan företaget inte säga i nuläget, skriver P4 Kristianstad.

– Det kan bli fyra till fem personer varje år. Vi ska växa stadigt, säger företagets vd Nabil Chamli. Fabriken de flyttar till är Schoeller Alliberts, gamla lokaler i Perstorp, vilka de kommer att dela tillsammans med PWS Nordic, tillverkare av kärl för återvinning. Det företaget finns redan på orten. PWS har ingen egen produktion utan kommer att flytta sin lagerhantering dit.

– Vi planerer att fördubbla vår omsättning inom loppet av några år, sa Nabil Chamli, vd för Pekå Plast AB till Plastforum när vi talades vid i slutet av 2014.

De nya lokalerna är på 7000 kvadratmeter, vilka Pekå Plast delar med PWS Nordic,hyrs av Perstorps näringslivsbolag. Perstorps kommun kallar detta för den största näringslivssatsningen sedan 70-talet och något som kan sätta Perstorp på plastkartan igen. /P4 Kristianstad, MaF

Läs även.... Pekå ska bli dubbelt så starkt på ny ort
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078