23948sdkhjf

Tvättar du mobilen lika ofta som händerna?

En Kickstarter-kampanj har på förekommen anledning utvecklat ett antimikrobiellt skal till mobiltelefoner, som dessutom är miljömässig hållbart.
Det var när doktor Simon i sin blogg ”Exploring the Invisible” visade vad som försiggår på ytan av en mobiltelefon som utvecklingslustan kom igång. Han konstaterade nämligen att det finns 18 gånger fler bakterier på en normal mobil än på en allmän toalett. I genomsnitt tar en person på sin mobil var sjätte minut, vilket ger cirka 150 gånger per dag.

Kriterierna i utvecklingsarbetet var att konceptet ska baseras på teknologi från naturen, det vill säga att de antimikrobiella egenskaperna ska tas från naturligt förekommande ämnen.

Dessutom ska produkten vara biokompatibel, tillsatsen får inte migrera och inte heller får silver, biocider eller skadliga andra substanser användas för att nå anti-egenskaper.

Företaget Parx har utvecklat en tillsats som uppfyller alla kraven och nu visar man vägen för mobiltelefontillverkare genom att ta fram ett nytt Iphone 6-skal.

– Vi tillverkar inga plastprodukter, utan vill helt enkelt visa vilka möjligheter som finns med vår miljömässigt hållbara antimikrobiella tillsats, konstaterar Michael van der Jagdt som är Parx vd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062