23948sdkhjf

Reinfeldt pratade om att göra affärer i förändring

I ett föredrag under Affärsracet pekade förre statsministern och tidigare moderatledaren Fredrik Reinfeldt på tio punkter som gör att det bra att driva företag i Sverige idag.
Han pratade om en framväxande multipolär världsordning som växer fram från jorden alla hörn, vilket ger spännande och nya möjligheter för en ökad handel, men som också medför en helt annan global konkurrens. I Sverige finns idag goda förutsättning att ta del av denna allt öppnare kakan.

-Vi har aldrig haft så bra förutsättning att bedriva verksamhet i Sverige som nu, sa Fredrik Reifeldt till en intresserad församling om närmare 400 personer.

Han pekade på att den frihet vi har i vårt land är grundläggande och en av flera anledningar till varför vi har starka företag i Sverige. Vidare sa han att det lätt att starta företag i Sverige och att skaffa kapital.

-Vi har en entreprenörsanda i Sverige som vi kan vara stolta över, sa Reinfeldt.

Han hävdade att Sverige har oerhört förmånliga skatter för företagare och att många av de skatter som tidigare tyngde företag idag är borta.

-Villkoren är mycket bättre idag, på grund av de stora skattelättnader som den förra regeringen införde, vilket bland annat lett till ett återflöde där företag har börjat ta hem sin produktion från låglöneländer igen, sa han.

Vidare sa han att Sverige är ett land nära nog befriat från korruption och ett land med bra grundläggande frihandelsregler. Vi har har en unik öppenhet mot handel, och mot de människor som kommer hit.

-Det är de små och nya företagen som skapar de nya jobben i Sverige. Deras möjligheter att växa just nu är väldigt bra. Låt oss hoppas att ingen förstör det, avslutade Fredrik Reinfeldt till rungande applåder.

[gallery columns="3"]

-Vi har en entreprenörsanda i Sverige som vi kan vara stolta över, sa Sveriges förre statsministern och tidigare moderatledare Fredrik Reinfeldt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094