23948sdkhjf

Additiv teknik med kolfiber till Sverige

MarkForged i USA väljer svenska SolidEngineer som enda återförsäljare i norra Europa av sin Mark One – världens första maskin för additiv teknik som producerar i kolfiber, kevlar, glasfiber och nylon.
Den patenterade metoden väver samman materialen till extremt starka och hållbara produkter som klarar extremt krävande miljöer.

Mark One använder två separata munstycken, där ett arbetar med plast och ett med fiber. Munstyckena samverkar på ett patenterat sätt för att bygga upp olika skikt.

Kolfiberarmeringen placering kan styras för att ge önskade egenskaper i olika delar i detaljen. Inledningsvis ligger utskriftsvolymen på 320x132x160mm. Mjukvaran är webbaserad och STL-filerna lagras enkelt i MarkForged molntjänst, för enkel hantering och delning av filer.

”Vi tror att Mark One kommer att bidra till att förändra framtagningen av produkter. Allt från reservdelar till verktyg kommer att kunna anpassas och skrivas ut direkt, även för extremt krävande miljöer. Detta leder till helt nya möjligheter, konstaterar Björn Lindwall, vd på SolidEngineer.

Teamet bakom MarkForged har en stark koppling till MIT. Bolagets grundare är Greg Mark, rymdingenjör med bakgrund i bilracingindustrin, och som rådgivare finns grundaren och f.d. SolidWorks CEO Jon Hirschtick.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062