23948sdkhjf

Wemo Automation Group ser dagens ljus

Idag går Wemo Automation AB i Värnamo samman med tyska Hahn Automation Components GmbH. Samgåendet stärker möjligheten att vara global leverantör av robotautomation inom plastindustrin.
Precis som Wemo utvecklar och tillverkar Hahn linjärrobotar, gripdonssystem, transportband och säkerhetssystem och genom denna sammanslagning bildas nu Wemo Automation Group.

Hahns produktområde har tyngdpunkten inom bilindustrin och teknisk formsprutning, medan Wemo har stark kompetens inom teknisk formsprutning, elektroindustrin samt förpackningsindustrin.

Genom sammangåendet kommer man att samordna och kunna utöka sina aktiviteter inom robotautomation, både på den tyska marknaden och globalt.

Utveckling och tillverkning koncentreras till Wemo i Sverige, medan verksamheten i Tyskland utökas med ett tekniskt applikationscenter för den tyska och centraleuropeiska marknaden.

Inom kort kommer modellprogrammet inom robotteknik att baseras på samma plattform för hård- och mjukvara. Redan i höst kommer ett flertal nya produkter att lanseras inom robotautomation. Ytterligare inriktning för gruppen är en fokusering mot systemleveranser av kompletta produktionsceller integrerat med maskiner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063