23948sdkhjf

Perstorps anläggning i Stenungsund invigd

Under pompa och ståt har Perstorp AB å den 19 maj invigt företagets största investering någonsin.
Företaget har investerat över 1 miljard kronor i nya Oxofabriken i Stenungsund.

– Investeringen i Stenungsund är ett bevis på företagets engagemang inom plastindustrin. Den kommer att avsevärt stärka Perstorps ställning på marknaden och är en strategisk plattform för nya produkter och marknader, sa Perstorps vd Jan Secher under invigningen.

Med den nya fabriken kommer företaget att öka sin totala produktionskapaciteten med 150 000 ton per år.

Perstorp blir nu en av få helt integrerade producenter av mjukgörare mot plastindustrin. I den nya anläggningen kommer Perstorp att tillverka de två mjukgörarna Emoltene 100, som främst används utomhus till kablar och takkonstruktioner, samt Pevalen, som är ftalatfri och används för konsumentnära produkter som golv och textilier.

I fabriken kommer företaget också att tillverka valersyra och 2-propylheptanol, vilka kan fungera som råvaror till andra kemiska föreningar.

Investeringen innebär inte bara en ny produktionsplattform, utan även en omfattande uppgradering av resten av Stenungsundsanläggningen, med ökad effektivitet, flexibilitet och kvalitet som följd, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Christer Andersson, chef för siten i Stenungsund och Sofia Westergren, kommunstyrelsens ordförande Stenungsund, klipper banden och förklarar anläggningen invigd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078