23948sdkhjf

Lanxess nya superarmerade polyamider

Ultratunn godstjocklek och utmärkt ytkvalitet är avgörande möjligheter med Lanxess nya nylonkvaliteter för lättviktsapplikationer.
Högt fiberinnehåll ger högvärdiga konstruktionsplaster med låg vikt och hög styrka. Lanxess har därför utökat sitt sortiment av högpresterande formsprutningskvaliteter, för att ge ett ekonomiskt alternativ till SMC och andra armerade härdplaster, likaväl som metallersättning.

Durethan BKV 60XF är en vidareutveckling som innehåller 60 procent glasfiber samtidigt som smältaflödet förbättrats med 30 procent. Detta är speciellt viktig för tillverkning av tunnväggiga produkter med en godstjocklek på en millimeter eller mindre. Resultatet blir en styv produkt utan behov av ribbförstärkningar. Inget fibergenomslag ger utmärkt ytfinish och åldringsegenskaperna är mycket goda.

Den andra nyheten är en polyamid 6 med beteckningen Durethan BG 60 X XF. Den innehåller även den 60 procent armeringsmaterial, som är en blandning mellan glasfiber och mikrosfärer av glas. Materialet är mer isotropt och uppvisar en jämnare krympning och mindre skevning. Tunnväggiga och styva produkter, som skal till laptop, är några målapplikationer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078