23948sdkhjf

Flexibel produktion av PUR-isolering

Den nya produktionslinjen för dörrar till kylskåp och frysar hos tyska BSH Hausgeräte i Giengen är både ergonomisk och energieffektiv.
Den nya produktionslinjen för dörrar till kylskåp och frysar hos tyska BSH Hausgeräte i Giengen är både ergonomisk och energieffektiv.

Hennecke, som levererat polyuretanutrustningen, berättar att produktionslinjen består av en ny och högautomatiserad KTT skumningsanläggning för tillverkning av frys- och kyldörrar med en isolerande kärna av polyuretanskum. Den stora nyheten är ett parkeringskoncept för verktygsbärare, som på ett effektivt sätt gör det möjligt att köra blandad produktion med olika härdtider.

BSH har investerat flera miljoner euro i den uppgraderade produktionslinjen, som började producera för fullt i januari. KTT-anläggningen från Hennecke har anpassats i nära samarbete med företaget för att uppfylla kraven på högre automationsgrad i en blandad produktion av ett brett spektrum av olika dörrar. Likaså las stor vikt vid bättre ergonomi.

I den nya KTT-anläggningen är borttransport, laddnig och skumning uppdelat i separata stationer, vilket reducerar cykeltiden rejält. För att ytterligare öka systemets flexibilitet härdar dörrarna i ett flervånings ”parkeringshus”, istället för i ett konventionellt trumsystem.

I första stationen avlägsnar en sexaxlig robot den färdiga dörren från den öppna formen. Vakuumgripdonet är så utformat att det kan hantera en mängd olika dörrmodeller. I den andra stationen lägger operatören in inner- och ytterdörrsida – och det är här ergonomin kommer in i bilden. Tredje steget innebär att polyuretankomponenter hälls i formen, som sen stängs. Formen transporteras med hjälp av en central hiss till parkeringsposition och skumningsprocessen avslutas där.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078