23948sdkhjf

Projekt om nanostrukturer fick Plastic Technology Award

Plastic Technology Award, är ett pris som går till unga internationella designers inom plast. Italienska Palingenesi tog i år hem priset för ett projekt som handlar om att spruta nanostrukturer direkt på plastprodukter.
Grabbarna Marco Grimoldi och Tommaso Pardini tog glada emot priset av Assocomaplasts ordförande Giorgio Colombo. Grimoldi och Pardini har tagit fram en prototyp, en speciell 7,5 liters tank som produceras med hjälp av avancerad teknik (UPLM, MIM, VIM och DSI), vilket gör det möjligt att i en enda produktionsprocess, av en enda komponent tillverka en materialbehållare.

"En experimentell design som möjliggör integrationen av avancerad teknik inom processen för formsprutning, vilket gör det möjligt att skynda upp produktionsprocessen och underlättar återvinning”, skriver juryn i sitt omdöme.

Företaget har samarbetet med en rad företag och universitet från Danmark bland annat via projektet NanoPlast som handlar om smarta nanostrukturer.

Pris fick även USO, för en ergonomiskt utformad komposterbar mugg. Eat&Play för en behållare som fungerar både som leksak och vacker skål. Bione Pack för en sockerförpackning som samtidigt kan användas som tesked, samt Yin & Gnam för ett sett av återvinningsbara bestick formsprutade i ett stycke av PLA.

Priset delades ut i samband med PLAST 2015 i Milano, Italien.

Grabbarna Marco Grimoldi och Tommaso Pardini från företaget Palingenesi, tar glada emot priset på 3000 euro av Assocomaplasts ordförande Giorgio Colombo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078