23948sdkhjf

Perstorp invigde nya materiallabbet

Perstorp AB har invigt sitt nya laboratorium för materialutveckling. Här ska nya polymera formuleringar utvecklas som ger förbättrande egenskaper till en rad material, bl a bioplaster för förpackningar.
Labbet innehåller ny testutrustning, som är en viktig del av utvärderingen av egenskaper hos kundernas slutprodukter, såväl som pågående projekt inom materialutveckling. Det nya labbet med tillhörande utrustning är en investering på fem miljoner kronor. Ingen jättelik summa för ett kemiföretag som omsätter 11 miljarder kronor, men en första viktig pusselbit för ett ändrat synsätt, menar företagets vd och koncernchef Jan Secher.

– Vi ska inte bara tänka i molekyler längre och utveckla fantastiska produkter som vi överlåter till kunderna att finna den bästa användningen för. Vi ska tillämpa problemlösning ur ett kundperspektiv och utveckla polymerer som kan bidra med specifika materialegenskaper i kundernas produkter, säger Secher.

Det nya materiallabbet innehåller en rad spännande utrustning, bland annat en dubbelskruvsextruder i vilket det ska produceras plastformuleringarna som sedan testas i labbets många olika mätinstrument. Här kommer framtidens bioplaster att testas fram med Perstorp AB:s Capa-baserade polymerer som en viktig huvudingrediens. /Marcus Petersson

En längre text kring invigningen kommer i senare nummer av Plastforum

Invigningen förrättades av vd och koncernchef Jan Secher och laboratoriets chef Maria Petersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078