23948sdkhjf

Milacron en leverantör av totallösningar

De senaste åren har Cincinnatibaserade Milacron genomfört en rad förvärv i syfte att positionera sig som en stark spelare av totallösningar. För en ökad närvaro även i Europa står nu även ett nytt distributionscenter klart i Tjeckien.
American Extrusion Services, Kortec och varmkanaltillverkaren Mold-Masters är bara några av de förvärv som koncernjätten Milacron förvärvat de senaste åren. Målet med förvärven är koncernens nya strategi; är att vara en One-stop-shop som kan erbjuda plastbranschen en totallösning, från verktyg till maskin, kringutrustning och komplett produktionscell.

För att kunna erbjuda samma koncept till den europeiska marknaden säger Milacrons vd för Europa, Denis Poelman till Plastforum att företaget byggt ett europeiskt distributionscenter på 3000 kvadratmeter för tre miljoner euro, i tjeckiska Policka för en ökad tillgänglighet även i Europa. Anläggningen stod klar den 1 april.

Vid sidan av distributionsanläggningen har företaget även byggt en produktionsanläggning Policka med tillhörande fabrik för verktygstillverkning i Šašovice. Totalt handlar det om en investering på cirka 16,7 miljoner euro (163 miljoner kronor).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063