23948sdkhjf

Macromould breddar mot fordonskomposit

Modell- och formtillverkaren Macromould i Kopparberg har driftsatt en ny femaxlig formfräs – en strategisk investering på cirka tre miljoner kronor.
Investeringen görs främst för att bredda erbjudandet till fordonsindustrin. Samtidigt fördubblar Macromould sin produktionskapacitet och kortar ledtider.

– Snart kommer bil- och lastbilstillverkarna att skrika efter komponenter i komposit, och det ställer nya krav på underleverantörerna. Vi vill vara med på denna marknad som växer starkt, säger Macromoulds COO Gustaf Ekström.

Macromould tillverkar modeller och formar från 3D-ritningar, främst för kunder inom båt-, flyg- och byggindustrin. Många av formarna och verktygen används för komposittillverkning och modellerna är upp till 25 x 6,5 x 2,5 meter.

Med den nya investeringen, en MX5 36/50 PX5-15 från CMS, förstärker Macromould sin kapacitet att producera modeller i mindre skala och med ännu högre precision.

Så sent som 2012 var Macromould ett konkursdrabbat företag och förvärvades då av Bandstål, ett stålservicecenter som levererar plåt till tillverkningsindustrin. Situationen vändes och omsättningen mer än fördubblades under 2014 till tio miljoner kronor och med ett rörelseresultat på över 20 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063