23948sdkhjf

Freudenberg i projekt om förnybart gummi

Sedan 2012 har tyska storkoncernen Freudenberg arbetat med att ta fram en förnybar EPDM-kvalitet som har sin bas av sockerrör. Nu har företaget nått sitt mål.
Företaget har sedan länge även arbetat med att utveckla nästa generations tillverkningsteknik. En formsprutningsprocess som resulterar i minskat avfall, lägre energiförbrukning och förbättrad styrning av tillverkningsprocessen, vilket ger förbättrad kvalitet.

-Tillkomsten av det nya och mer miljövänliga EPDM-gummit blir en naturlig matchning för maskinerna, skriver företaget i ett uttalande.

Det nyutvecklade materialet klarar temperaturer upp till 150 C och har tillika mycket god har enastående tryckspänningsbeständighet. Egenskaperna fås då den förnybara delen är 45 procent.

-Tidigare har vi arbetat med olika polymerleverantörer och letat sätt för att minska vår klimatpåverkan, men materialen saknade de speciella egenskaper som vi behövde för våra avancerade tillverkningsprocesser, säger företagets globala chef för avdelningen Advanced Materials Development, Joe Walker.

Istället valde företaget att själva initiera ett projekt för att undersöka möjligheterna att utveckla ett material som kan användas i företagets nästa generation formsprutningsmaskiner. /New Materials International

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063