23948sdkhjf

Smart maskinstyrning från KraussMaffei

Nya intuitiva styrningen MC6 Multitouch för KraussMaffeis formsprutmaskiner är precis lika enkel att sköta som en smartphone.
Den kapacitiva 24 tums pekskärm gör det möjligt att använda gester istället för knapptryckningar och detta är man först med inom området, berättar man hos KraussMaffei. Även mycket komplexa produktionsprocesser kan skötas på detta enkla sätt – precis lika enkelt som att använda en smartphone.

Svepa och använda ett eller flera fingrar samtidigt för att zooma in/ut är några av möjligheterna, vilket förenklar möjligheten att styra flera händelser samtidigt.

Som tillval kan man få sidor7vyer för robot eller visning av kylflödet i realtid med hjälp av kamerabilder. Operatören checkar enkelt in i systemet med sin RFID-tagg och alla personliga data finns därmed på plats.

Nyutvecklade SlideX gör det möjligt för ställaren att styra alla axlar på maskinen utan att behöva titta på skärmen. Han rör helt enkelt pekfingret längs ett spår i glaset på styrningen och snabb fingerrörelse innebär motsvarande snabb maskinrörelse.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063