23948sdkhjf

Femetta eller bottennapp

Det är alltid en chanstagning att dra igång en ny mässa. Easy Fairs antog utmaningen och sjösatte i april, nya konceptet High Tech Engineering.
Mässan, vilken arrangerades parallellt med etablerade Elektronik, fick både ris och ros av utställarna där några var väldigt missnöjda och andra tyckte den var klockren.

Målet med den nya mässan har varit att skapa ett forum med en helhet som speglar allt från framtidens material, komponenter, utveckling och design till lösningar för morgondagens tekniska utmaningar. Totalt sett hade de båda mässorna 2953 besökare.

När Plastforum pratar med projektledaren Magdalena Ranagården efter mässan säger hon sig vara nöjd med arrangemanget och att arrangören fått väldigt fin feedback från både utställare och besökare. Bland seminarierna var det 3D-printning och Tesla Motors som drog mest intresse.

-Vår uppfattning är att intresset för mässkonceptet mottogs väl. Vi tycker att det totalt sett var en femetta. Alla var väldigt nöjda med den typ av besökare som kom, säger hon.

Flera av utställarna som Plastforum pratade med, i synnerhet företag som arbetar med avancerad mätteknik, konstruktion, verktyg och modeller var också väldigt nöjda med arrangemanget. Tilläggas bör dock att så inte var fallet med alla. Det fanns en rad utställare att ansåg att besökarna i form av tunga ingenjörer, konstruktörer, formgivare och konsultjättar lös med sin frånvaro.

2017 i mars planerar Easy Fairs att köra samma mässkoncept igen i Göteborg, men dessförinnan kommer den att paras samman med Plastteknik Nordic i Malmö i mars 2016.

En längre rapport från mässan innehållande samtal och citat från utställarna finns att läsa i nästa nummer av PLASTFORUM.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063