23948sdkhjf

Silikonelaster med specialegenskaper

Momentum Performance Materials lanserade nyligen ett program av avancerade silikonelaster – en självsmörjande, en antistatisk och en för fiberarmerade produkter.
Intresset var stort när de nya produkterna lanserades på NPE-mässan i Orlando i slutet av mars, konstaterade Tim Angle som är Momentums försäljningsansvarige i USA.

Silopren LSR 3376/50 är en produkt med låga flyktighetsnivåer och utan krav på efterhärdning. Produkten är lämpad för fordonstillverkares elektronik med höga säkerhetskrav. Tre procent oljeinnehåll ger låga emissioner på mindre än 350 ppm. Hårdheten ligger på 50 Shore A, sättningen är 16 procent.

För fiberarmerade produkter presenterades Silopren Matrix 70, som har 30 procent bättre vridstyvhet och 100 procent högre modul än motsvarande oarmerade. Materialet passar utmärkt till exempelvis sportarmband av olika slag, där man nu slipper lägga in textilskikt i produkten.

Den antistatiska produkten är Silplus 30 AS och innebär att man nu slipper kimrökstillsats och därmed en enbart svart för att få antistatiska egenskaper. Applikationsområden är elektronik- och datorprodukter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078