23948sdkhjf

Läroverket i Småland presenterar litteratur om gummi

Under de två senaste åren har två böcker i ämnet gummiteknik getts ut av Läroverket i Småland AB. Nu lanseras det tillika en skrift som i bild och text presenterar materialet gummi.
Boken heter Gummiteknologi – Materialkunskap. Kärnan är uppbyggd kring olika gummityper och termoelaster, deras framställning, egenskaper och användning. Stor vikt läggs på beskrivningen av fyll-, mjuk- och skyddsmedel samt vulksystem. Armeringsmaterial och återvinning av gummi behandlas och boken avslutas med en genomgång av hur ett recept formuleras.

I boken förklaras gummitekniska begrepp och samband utifrån ett såväl teoretiskt som praktiskt perspektiv.

Boken vänder sig till läsare som önskar inhämta spetskunskaper i materiallära om gummi, till företags interna utbildningar, universitet och tekniska högskolor, YH-utbildningar och till utbildningsföretag som bedriver gummiteknisk utbildning. Boken fungerar även som litteratur för egenstudier och uppslagsbok.

Boken Gummiteknologi – En introduktion, är en annan bok som ger grundläggande och i ett flertal delar fördjupade gummiteknisk kunskap. Innehållet i boken är brett och behandlar de gummitekniska ämnesområdena material, processer, produkter och provning utifrån ett såväl teoretiskt som praktiskt perspektiv. Tabeller, bilder, figurer och diagram åskådliggör beskrivningar och en begreppslista förklarar tekniska ord och uttryck.

Boken passar väl i ett företags interna utbildningar, tekniska gymnasieutbildningar och YH-utbildningar, liksom i introduktionskurser till högre tekniska utbildningar och annan gummiteknisk utbildning. Boken passar även för egenstudier och som uppslagsbok.

Gummi ett förunderligt material, är en presentation som i bild och text visar olika slag av gummiprodukter, val av gummityp, hur dessa tillverkas och hur den färdiga produkten används. Förhoppningen är att de korta beskrivningarna ska öka läsarens kunskap om och intresse för gummi och samtidigt inspirera till att lära mer.

Presentationen passar väl i ett företags interna utbildning av t ex nyanställda, i gymnasieskolor och YH-utbildningar och som introduktion till högre utbildningar. A07:10

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062