23948sdkhjf

Polymerkunskap viktigt vid formframtagningen

På Forsheda Stålverktyg har företaget skapat ett nytt arbetssätt för att förenkla tillverkning av plastdetaljer. Arbetssättet bygger på två avgörande kunskapsområden - polymerkunskap och formverktygstillverkning går i samklang.
– Genom att föra in polymerkunskapen i alla faser när ett verktyg tas fram får kunden en kortare utvecklingsprocess, säger Anders Nilsson, vd för bolaget och tillägger att det betyder att produkten kommer snabbare ut på marknaden.

Hur detta fungerar i praktiken har företaget för avsikt att visa på mässan genom visualliseringen av ett projekt där en av företagets kunder ville rationalisera produktionen av detaljer.

En av förutsättningarna var att formverktyget skulle ha dubbla antalet kaviteter jämfört med tidigare. Ett problem som ställde krav både på verktygskonstruktionen och på detaljernas polymera egenskaper. A09:30

– Kunden fick en lönsammare produktion och en bättre förståelse för vilken påverkan polymerkunskapen faktiskt har på verktygstillverkningen, säger Nilsson.
Genom att föra in polymerkunskapen i alla faser när ett verktyg tas fram får kunden en kortare utvecklingsprocess, säger Anders Nilsson, vd för MSM Forsheda Stålverktyg AB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079